Normal_tessa__2_

Het hebben van een zorgvraag en het ervaren van onrust of chaos in het hoofd gaan vaak hand in hand. Ontspanning is dan zo belangrijk! Maar hoe vind je die te midden van je drukke gedachten? Grip op je leven helpt mensen die om psychische redenen zijn vastgelopen in hun leven, bijvoorbeeld door ASS, ADHD of angstklachten, om weer een plekje te vinden in de maatschappij. Ontspanning speelt daarbij een cruciale rol.

Door Tessa Spanjersberg

Niet alleen zorgt ontspanning voor rust en nieuwe energie maar het creëert ook ruimte om nieuwe vaardigheden te leren en met uitdagingen aan de slag te gaan. Om deelnemers te helpen ontspannen zet Grip dieren in tijdens de begeleiding. Contact met dieren zorgt voor de aanmaak van knuffelhormoon oxytocine wat een gevoel van rust en vertrouwen geeft. Je vindt dan ook allerlei dieren op het terrein van Grip, zoals paarden, honden en cavia’s.

Daarnaast begeleidt Grip deelnemers vaak in de natuur. De natuur is prikkelarm, en geeft daardoor rust en nieuwe energie. De locatie van Grip bevindt zich in de bossen van Nunspeet en is daarmee uitermate geschikt voor begeleiding in de buitenlucht. Deelnemers geven aan bij Grip helemaal zichzelf te kunnen zijn. Dat zien wij als het grootste compliment. Mensen helpen ontspannen en zichzelf laten zijn, om zo aan de slag te gaan met leerdoelen, is waar onze zorg om draait.