NZG Willeke Schilder

Normal_willeke_schilder_2024
Willeke Schilder 2024

Biografie

Mijn naam is Willeke Schilder, 57 jaar oud en na de combi-opleiding: Verzorgende ig/Begeleider Specifieke doelgroepen, ben ik gestart als MBO-4 leerling verpleegkundige. Ik werk in de gehandicaptenzorg in een verpleeghuis waar over het algemeen mensen wonen met een niet-aangeboren hersenletsel.

In februari 2026 hoop ik de opleiding af te ronden met een diploma. De opleiding tot verzorgende IG maakte dat ik nieuwsgierig ben geworden naar meer verdieping. Mijn interesse ligt voornamelijk in de werking van het brein na letsel en welke invloed dat heeft op het gedrag van mensen die een trauma in de hersenen hebben opgelopen. Ook reflecteer ik graag naar mezelf als zorgverlener en mens, en mijn ontwikkeling daarin.
Ik volg de BBL-leerweg, dus werken en leren door de opleiding Zorg op maat te volgen op het Regio College.

Mijn ervaringen in het werken met mensen die door een breuk in hun leven bij ons zijn komen wonen, blijkt ook voor mij een reis te zijn in mijn persoonlijke ontwikkeling. Door mijn cliënten - of liever bewoners - zie ik in dat het leven te kostbaar is en zo om kan slaan zonder dat je daar invloed op hebt.

Tijdens mijn werk probeer ik een lichtpuntje te zijn in het leven van mijn bewoners, door hun professionele reguliere zorg te verlenen en met een holistische blik naar de bewoners en mezelf te kijken. De verbinding met humor en muziek te creëren om zo het leven in ons huis op te vrolijken.

Passies

In mijn vrije tijd ben ik moeder van een dochter en zoon en oma van een kleinzoon.

Mijn hobby’s zijn schrijven, muziek maken en luisteren, maar de komende tijd zal ik mij veel richten op mijn huiswerk en de praktijkopdrachten.

Schrijft over

Met veel plezier deel ik wat momenten vanuit mijn beleving van het werken in de zorg en hoop ik daarmee andere eventuele zij-instromers te enthousiasmeren. Zorg zal altijd moeten worden verleend, dus hopelijk spreek ik mensen aan om zich dit prachtige beroep eigen te maken.

NZG Recente columns van Willeke Schilder