Gastblog van de week

Het coronavirus breidt zich ook in Nederland steeds verder uit. Volgens voorspellingen van het RIVM hebben we momenteel te maken met een piek in het aantal coronagevallen. Zorgverleners zoals huisartsen, hun medewerkers en patiënten zitten nog met veel vragen over de omgang met deze acute situatie. Er is behoefte aan informatievoorziening, niet alleen vanuit de bevolking, maar ook binnen het werkveld. Een spreekuur op afstand met beeldbellen kan patiënten en zorgverleners beschermen, een verdere uitbreiding van de epidemie tegengaan en tegelijkertijd de medische zorg voor de bevolking garanderen. Een gewenste oplossing voor zorgverleners, en tevens een kosteloze oplossing: videoconsultatie die onmiddellijk ingezet kan worden.

Door Gastblog - Tommy Bruggink van CompuGroup

Momenteel worden er steeds meer gevallen van Covid-19 in Nederland vastgesteld. De corona-epidemie breidt zich uit. Tegelijkertijd stijgt niet alleen bij de bevolking de angst om besmet te worden, maar ook bij de artsen en hun medewerkers. Zij zijn het namelijk die in het kader van de medische verzorging in contact komen met mensen die mogelijk besmet zijn en toch moeten instaan voor de gezondheid van de bevolking. Er wordt daarom aangeraden in geen geval de huisartsenpraktijk te bezoeken als het vermoeden van corona bestaat. Dit vanwege het risico op besmetting van andere patiënten of personeel.

Videoconsulatie: een veilige oplossing op afstand

Om deze mogelijk besmette patiënten de medische zorg te kunnen bieden, is videoconsultatie een snelle, eenvoudige en veilige oplossing. Hierdoor kan een zorgverlener zijn patiënten, zijn team en zichzelf en zijn gezin beschermen tegen besmetting. Zorgmedewerkers hebben met een clickdoc videoconsult kosteloze en vrije toegang tot relevante en gespecialiseerde informatie. Met deze speciaal voor de zorg ontwikkelde oplossing voor videoconsultatie, beschikbaar via cgm.com/nl-videoconsult, worden zorgverleners geholpen om de crisissituatie te beheersen. André Proost, General Manager van CompuGroup Medical Nederland, legt uit: “Dit systeem kan onmiddellijk door elke zorgverlener ingezet worden om patiënten te helpen. Het systeem kan heel gemakkelijk geïnstalleerd worden, is zeer gebruiksvriendelijk en bovendien ook zeer veilig."

Corona onder controle houden

Corona lijkt in Nederland én Europa in een piek te zitten. Om corona in Nederland onder controle te houden, met name met het oog op bedden op de ic-afdeling, is intensieve communicatie essentieel. De oplossing van videoconsultatie op afstand is een geschikte zorgbrede oplossing, ook voor paramedici. Al meer dan 10.000 zorgverleners hebben hier gebruik van gemaakt. De software voor videoconsultatie werkt via de browser op alle apparaten met een camera. 

© CompuGroup / Tommy Bruggink