Daan Arbeidsbemiddeling

Anne, opleidingscoördinator bij Daan, organiseert en coördineert opleidingstrajecten voor onze zorgtoppers bij Daan. Eén van deze trajecten is de verkorte opleiding Verpleegkunde niveau 4 waar ze jullie graag in meeneemt. 

Door Anne - Daan Arbeidsbemiddeling

Ben jij als VIG’er op zoek naar een nieuwe uitdaging? Volg bij Daan de opleiding Verpleegkundige niveau 4. En nog leuker; wij betalen jouw schoolgeld! Om je op een leuke manier te informeren over dit opleidingstraject hebben wij een oud-student geïnterviewd.

Hoe ben je met Daan in contact gekomen?

Mijn moeder had mij destijds getagd onder een bericht van Daan op Facebook. Ik was toen een jaar werkzaam als Verzorgende IG en na dat jaar wilde ik heel graag de opleiding tot Verpleegkundige gaan doen. Ik ben gaan rondkijken en kwam een aantal opleidingen tegen, maar ik dacht niet gelijk: dit is hét. Na een tijdje kwam bij Daan terecht door jullie bericht waar mijn moeder mij in had getagd. Dit sprak mij direct aan. Vervolgens mocht ik meteen op gesprek komen en uiteindelijk ben ik aangenomen voor de opleiding.
 

Waarom heb je gekozen voor de mbo-opleiding verpleegkundige?

Ik heb voor de opleiding gekozen, omdat ik aan mezelf merkte dat ik graag wilde doorleren. Ik wilde echt alles eruit halen en de opleiding voelde goed aan. Eigenlijk zocht ik net wat meer verdieping binnen het werk dat ik deed als Verzorgende IG’er. Mijn voorkeur ging heel erg uit naar de combinatie van werken en leren, omdat ik het niet zag zitten om volledig terug te gaan naar de schoolbanken, maar mijn kennis direct wilde toepassen. Persoonlijk leer ik veel meer in de praktijk dan van de theorie, want als ik iets zie dan onthoud ik het beter.
 

Zijn er deuren voor je open gegaan na de opleiding via Daan?

Ja, ik heb een nieuwe baan! Ik start binnenkort bij een revalidatiekliniek. Afgelopen maand heb ik de opleiding Verpleegkundige behaald na 2,5 jaar. Ik heb nu veel meer kennis dan voorheen en kan meer (verdiepende) werkzaamheden verrichten dan als Verzorgende IG’er. Deze week heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen. Meer mogelijkheden zijn er zeker nu ik mijn diploma niveau 4 op zak heb.
 

Zou je de opleiding aanraden?

Ik raad de opleiding Verpleegkundige zeker aan. De opleiding geeft je veel meer handvatten en mogelijkheden binnen de zorg. Als Verzorgende IG werk je vooral in de thuiszorg of in een verzorgingshuis, maar als je bijvoorbeeld wilt werken in het ziekenhuis dan is deze opleiding een bruggetje daarnaar toe. Voor mij heeft het een verschil gemaakt in mijn loopbaan.
 

Wat zou je mee willen geven aan zorgmedewerkers die de opleiding overwegen?

Doorpakken! Ik wil aan mensen die de opleiding overwegen meegeven dat de opleiding veel meer mogelijkheden geeft. Vanuit niveau 4 kun je alle kanten op. Natuurlijk vergt de opleiding energie. Iemand moet er wel klaar voor zijn om in dit opleidingstraject te stappen. De opleiding komt je niet aanwaaien. Doorzettingsvermogen is belangrijk, het wordt niet voor je gedaan. Je moet het zelf doen. Zelf ben je aan zet in je eigen leerproces. Als je het wilt, dan lukt het!
 
Wil jij net zoals Demi ook een opleiding volgen aan de Daan school? Bekijk onze leukste opleidingen, trainingen en traineeships in de zorg