NZG Jan-Willem Woensdregt

Normal_jan_willem_woensdregt

Biografie

Ik ben Jan-Willem Woensdregt. Samen met mijn partner zijn we eigenaar van een Thomashuis waar we met onze zoon en negen mensen met een verstandelijke beperking wonen. Vanaf mijn 20e ben ik werkzaam in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking in grote zorgorganisaties. In aanvang in HRM-functies, vervolgens in managementfuncties in ondersteunende diensten en daarna in management en directiefuncties in het primaire proces. Als zelfstandig ondernemer was ik als veranderkundige actief in bestuurs- en directiefuncties en coachte ik op plekken waar het vastzat en waar beweging gemaakt kon worden

Passies

Wat me dagelijks boeit is de vraag hoe we mensen met een verstandelijke beperking zo kunnen begeleiden dat ze hun eigen leven kunnen leven. Welke patronen liggen aan gedrag ten grondslag en in hoeverre zijn wij als omgeving de bepalende factor in zowel positief als negatief gedrag. Waar zitten aanknopingspunten om vastzittende dynamieken los te maken en daar nieuw leven in te krijgen.

Schrijft over

Ik schrijf over dat wat ik tegenkom in mijn praktijk en de mensen om me heen. Inzichten die ik opdoe vormen de inspiratie. Met mijn teksten wil ik een bijdrage leveren aan het bewustzijn van de mensen die een verantwoordelijkheid hebben in het organiseren en uitvoeren van begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking. Dat bewustzijn is belangrijke basis voor kwaliteit.

Meer info? Check de Website

NZG Recente columns van Jan-Willem Woensdregt