NZG Nicolai van Doorn

Normal_10141

Biografie

Onder mijn pseudoniem Nicolai van Doorn ( Jannes Oosterveld; Kampen 29-06-1983 ) schrijf ik een wekelijkse column over mijn ziekte voor de Nationale Zorggids. Ik heb namelijk een schizoaffectieve stoornis. Een medische term die ik niet vaak gebruikt. Zelf omschrijf ik mijn ziekte als het horen van stemmen, een kwetsbaarheid hebben voor psychoses en het hebben van stemmingswisselingen.

Mijn doel met het schrijven van de columns is het taboe doorbreken dat er bestaat. Over mijn ziekte bestaan veel vooroordelen en misvattingen. In mijn omgeving merk ik dat daar behoefte aan is. En niet onbelangrijk is herkenning voor mede slachtoffers en ze een hart onder de riem steken een doel.

Passies

Schrijven is een grote passie voor me. Ik ben bezig met een boek over mijn ziekte onder de naam Mijn naam is Nicolai. Ik ben er trots op dat ik de kans krijg van mijn werkgever om mijn verhaal te doen, want dat heb ik lang niet gedaan. Mijn pseudoniem is ontstaan door een stem die Nicolai heet. Van Doorn is mijn moeders achternaam. Het creatieve brein ligt in de genen van de van Doorns. Vandaar de naam Nicolai van Doorn.

Naast schrijven is hockey een passie en dan met name de derde helft. We spelen op een bedroevend niveau, maar daarom is de vreugde die het spel me geeft er niet minder om. Veel van mijn echte vrienden spelen in het team en zorgen voor een positieve sfeer.

Voetbal speelt door mijn psychoses ook een belangrijke rol. Ik ben een fanatieke aanhanger van Atlético de Madrid en bezoek een paar keer per jaar samen met mijn vader een wedstrijd in het altijd sfeervolle Vicente Calderón.

Schrijft over

Naast het schrijven van columns herschrijf ik nieuwsartikelen voor mijn werkgever. Een leerzame en leuke bezigheid. Drie ochtenden ben ik op de redactie. Mijn werk is op deze website te zien en ik heb ook een facebookpagina waarop mijn werk te bewonderen is: www.facebook.com/#!/nicolaivandoorn

Meer info? Check de Website

NZG Recente columns van Nicolai van Doorn