NZG Jolande Rommens-Musquetier

Normal_blogger_nzg_jolande

Biografie

Ik woon en werk in Breda waar ik mijn eigen praktijk heb als psychosociaal counselor en relatietherapeut. Ik behandel vooral mensen met psychische klachten als stress, angst, rouw- en verliesverwerking, gebrek aan zelfvertrouwen of assertiviteit en ik help mensen met relatieproblemen. Counseling is een alternatieve en complementaire geneeswijze als het gaat om psychosociale hulp. Relatietherapie is in de praktijk vaak werken met koppels maar kan ook gaan over gezinsproblemen of problemen in de familie. Voordat ik therapeut werd heb ik jarenlang in de opsporing gewerkt en veel gedaan op het gebied van slachtofferzorg. Dit laatste maakte dat ik heel graag therapeut wilde worden omdat na een juridisch verhaal er vaak nog zoveel overblijft om te verwerken en daar was lang niet altijd passende hulp voor. Vanuit mijn ervaring en kennis wilde ik heel graag psychologie gaan studeren en therapeut worden. Dat is gelukt en ik hoop dit nog lang te mogen doen.

Passies

Psychologie dus: ik wil heel graag snappen hoe de menselijke geest werkt en wat je er mee kan. Andere passies zijn tuinieren, reizen en onze huisdieren. Vooral onze hond is mijn lieveling.

Schrijft over

Stress, angst, relaties en hoe je die gezond kan houden, rouw en verlies, assertiviteit en zelfvertrouwen. De thema's waar ik veel van weet en alles daarom heen zoals gedragsveranderingen, therapiesoorten die er zijn en wat ze doen, dingen die actueel zijn.

Meer info? Check de Website