NZG Nettie van Dijk

Normal_nettie.00_20_58_18.still001

Biografie

Nettie werkt inmiddels meer dan twintig jaar met ouders en kinderen uit alle lagen van de samenleving. Ze deed dat tot 2006 in de gezondheidszorg, daarna als jeugdhulpverlener en sinds 1 april 2016 als generalist in de wijk. Ze werkt bij voorkeur vanuit een team in aansluiting op alles wat werkt: professionals, maar ook (en soms juist) met alles wat al in beweging is rond de gezinnen en in de wijk. Ze maakt gebruik van de kracht van samen werken en -denken en is sterk in het begeleiden van collega's, formeel, in intervisie en informeel. Nettie is gedreven en heeft lang en veel geduld, maar kan ook snel een knoop doorhakken.

Passies

Nettie heeft een passie voor drama als hulpmiddel om te verandering te komen. Doordat ze zelf jaren in het buitenland woonde is ze sensitief voor het 'anders zijn' van migrantengezinnen.

Schrijft over

Nettie schrijft blogs over haar werk als generalistisch jeugdhulpverlener in de wijk. In haar werk staat altijd het kind centraal en daagt ze het gezin uit om alle mogelijkheden voor positieve veranderen samen te onderzoeken en nieuwe krachten te vinden. Altijd vanuit de basis van gelijkwaardigheid.

Meer info? Check de Website

NZG Recente columns van Nettie van Dijk