NZG #Nieuwedenkersindezorg

Normal_image-2017-03-08

Biografie

Anni Tüski begon als 16 jarige vrijwilligster in het Diaconessenhuis te Utrecht. Sindsdien heeft zij sector welzijn nooit verlaten. Ze heeft een brede internationale studie- en werkervaring: van begeleider op een dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking tot beleidsmedewerker in de jeugdcrisisopvang, de vrouwenopvang, familieopvang, de kinderopvang. Verder is mantelzorg haar specialisme.

Al ruim 20 jaar werkt ze vanuit de onderscheidende overtuiging dat het bieden van zorg een middel is om betekenisvol leven van een individueel mens te kunnen waarborgen.

In de loopt van de jaren heeft ze zich gespecialiseerd in één thema: samenwerking. Dit loopt als een rode draad door haar carrière. Haar drijfveer is altijd geweest om nieuwe ideeën te realiseren.

Sinds 2013 is Anni vanuit persoonlijke ervaring als uitwonende mantelzorger zorgondernemer geworden. Vanuit haar ondernemerschap wordt ze ingezet als trainer, adviseur / projectleider Zorg & Welzijn. Verder is ze grondlegger van Mantelzorg voor Beginners en #nieuwedenkersindezorg.

De website Mantelzorg voor Beginners is het eerste onafhankelijke online platform in Nederland, die de belangrijkste praktische informatie van diensten, leveranciers en instanties samenbrengt. Mantelzorg voor Beginners wijst de weg voor een steeds groter wordende groep burgers die de rol van informele zorger (mantelzorg) op zich (moeten) nemen.

Uit eigen ervaring weet Anni dat met name in de beginperiode een groot beslag wordt gelegd op de tijd door het zoeken, vinden en regelen van de juiste zorg in de thuissituatie. Door informatie te bundelen, wordt tijd gewonnen en kan het zelfs preventief werken om de kans op overbelasting van de beginnende mantelzorg te verkleinen.

Passies

De thema’s mantelzorg, eigen regie, keuzevrijheid staan regelmatig centraal bij de blogs van Anni. Ook belicht Anni regelmatig kleine initiatieven / visies van burgers of zorgondernemers .

Schrijft over

Anni vertolkt graag op eigenwijze haar blik op de ontwikkelingen in Zorg & Welzijn. Dit doet ze onder de noemer #nieuwedenkersindezorg.

Meer info? Check de Website