IGJ ontvangt melding van verdacht overlijden 2-jarige jongetje Veendam

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft een officiële melding ontvangen van een peuter uit Veendam die vermoedelijk door mishandeling is gestorven. Namens alle betrokken instanties hebben Veilig Thuis Groningen en Jeugdbescherming Noord de melding gedaan én een brief geschreven aan de nabestaanden. Daarin stellen zij ook hun eigen handelen aan de kaak. Dit meldt RTV Noord. 

Op  11 januari moest een 2-jarig jongetje uit Veendam met spoed worden gereanimeerd. Eenmaal in het ziekenhuis werd de politie ingeschakeld, nadat artsen de ernst van zijn verwondingen hadden ingeschat. Het vermoeden is dat het kindje is mishandeld. Helaas kwam de peuter een paar dagen nadat hij in het ziekenhuis belandde te overlijden.

Vader trok eerder aan de bel

Zijn ouders zijn gescheiden en hadden co-ouderschap. De vader en zijn familie zouden meerdere malen bij hulpverleners aan de bel hebben getrokken over een zorgelijke situatie. De peuter werd vanaf het huis van de vriend van de moeder naar het ziekenhuis gebracht. Wat er precies aan de hand is en wat de vermoedens van de politie zijn, blijft binnenshuis vanwege lopend onderzoek naar ‘verwijtbaar gedrag’.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky