Breezand heef dankzij deze huisarts weer een praktijk na vertrek Co-Med

De 36-jarige huisarts Wouter Breebaart opent op korte termijn een eigen praktijk in Breezand. Hij werkte eerder al waarnemer bij Co-Med in hetzelfde dorp, maar de commerciële huisartsenketen is sinds enkele weken failliet. Hierdoor zitten patiënten in Breezand zonder vaste huisarts. Breebaart wacht op de dossiers van patiënten van Co-Med, maar de curator wil deze pas overhandigen als hij er een ‘goodwill’ vergoeding voor betaalt. Iets wat curatoren helemaal niet mogen doen. Dit meldt EenVandaag. 

Breebaart heeft de dossiers nodig om per 1 augustus goede huisartsenzorg te kunnen leveren, maar de curator vraagt er een geldbedrag voor. Artsen die hun patiënten zien vertrekken, zijn altijd verplicht dossiers na te sturen naar hun nieuwe huisarts. Dit staat ook zo in de richtlijnen van artsenorganisatie KNMG. Hierin is ook opgenomen dat het curatoren niet is toegestaan om hier geld voor te vragen.

Hart verloren aan het platteland

Ondanks het gedoe omtrent de dossiers en de 20.000 euro die hij nog van Co-Med moet krijgen, heeft Breebaart zin in het openen van zijn eigen praktijk. “Ik dacht: ik ben een stadsdokter en dan specifiek in achterstandswijken. Maar toevallig ben ik hier terechtgekomen en heb ik mijn hart verloren aan het platteland en aan de mensen hier.”

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky